Kar yağar İstanbul'a

İSTANBUL'DA KAR


Küresel ısınma nedeniyle kar yağışı  artık özlemle beklediğimiz bir hal aldı İstanbul'da. 1987 kışını yaşamış biri olarak İstanbul'un gittikçe daha çok yapılaşması, iklimin gittikçe ısınması kar yağışının daha seyrek olması ve kuraklık ciddi bir tehdit artık. Mevsimler artık değişti Kasım Aralık daga yumuşak geçiyor, kombiler geç yanıyor diye seviniyoruz ama arka planda yaşanan kuraklık geleceğimiz için büyük tehtit oluşturuyor.

Kar İstanbul'a çok yakışıyor, özellikle tarihi yarımada da kar tutarsa enfes görüntüler oluşturuyor. Değişim iklim koşulları ve betonlaşma nedeniyle İstanbul'un kenar ilçeleri Çatalca, Silivri, Beykoz Şile, Çekmeköy'de kar varken Şişli,Beşiktaş,Üsküdar ve Fatih gibi İstanbul'un simge yapılarının bulunduğu merkez ilçelerde kar tutmuyor maalesef. Bunun için güçlü soğuk havaların gelmesi gerekiyor.

Merkez ilçelere ve deniz kıyısında bulunan yerlere kar yağdığı zaman İstanbul kartpostal gibi manzaralar sunar. Arşivimden bazı karlı İstanbul fotoğraflarını paylaşmak istedim iyi seyirler:)


Ortaköy

Ortaköy

Beşiktaş İskele

Fatih Bozdoğan Kemeri

Unkapanı

Unkapanı

Fındıklı

Galata Kulesinden İstanbul



Üsküdar Sahili

Üsküdar Sahili

Üsküdar Sahili



KızKulesi

Beyoğlu Nostaljik tramvay

 

Yorumlar

Popüler Yayınlar