İTALYA. Italie



Türkiye'nin bir çok yerini gezmiş biri olarak yurt dışında Gürcistan ve Balkan ülkelerini gezmiştim sadece. İlk  Schengen ülkesi ziyaretimi İtalya'ya gerçekleştirmiş oldum. Seyahat günü yaklaştıkça bir heyecan kaplıyor ister istemez.Fotoğraflarda gördüğümüz Roma , Venedik , Floransa gibi şehirleri yakından görmenin hayalini kuruyordum.Pasaport kontrollerinden sonra Sabiha Gökçen Havalimanın'dan Milano Bergamo havalimanına iniş yaptık.
Milano'da şehri gezerken, Duomo di Milano katedrali şehrin ortasında görkemli yapısıyla bizi karşılada. Rönesans döneminin bu görkemli yapı şehrin merkez noktası. Hemen yanında bulunan Vittorio Emanuell Galerisi üstü kapalı yapısıyla hayranlık verici bir tasarıma sahip.Görmeyi çok istediğim bir mekandı yerlerde ki mermer döşemelerinden, dünya markası tekstil ve moda devlerinin mağazalarının vitrinlerini seyretmek harikaydı.Savini'de dondurma yedikten sonra Milano'dan ayrılıp İtalya'nın muhteşem manzaralı gölü Como gölüne geçtik.

Como gölü huzur veren sakinliği yeşillikler içerisinde ki manzarasıyla gözlerimize ziyafet veriyordu adeta. Sakin yapısıyla Como gölü daha çok zengin İtalyanların kaldığı bir bölge.Teleferikle yukarıya çıkıp izlediğimizde gölün manzarası nefes kesiciydi.Como gölüne gelmişken komşu ülke İsviçre'de bulunan Lugano gölüne de uğradık. Alp dağları arasında İtalya-İsviçre sınırını oluşturan göl yemyeşil görüntüsüyle büyüleyici görünüyordu. Sakin ve huzurlu yapısıyla insanı kendine bağlayan Lugano gölüne giderseniz meşhur İsviçre çikolatası alabilirsiniz.

Bu muhteşem gölleri gezdikten sonra görmeyi çok istediğim Venedik'e sıra gelmişti. Tekneyle ulaştığımız Büyük Kanal'da gondol kiralayıp(80euro) kanalda yaklaşık 25 dakika gezebiliyorsunuz. 80 Euro'yu 6 kişi binerek bölüşebiliyorsunuz. San Marco meydanında bulunan 100 m yüksekliği bulunan çan kulesi karşılıyor. Meydanın aşırı turist kalabalığından dolayı gezmek pek zor oluyor.Üstelik Mayıs başı yılın en sakin döneminde gitmiş olmama rağmen.

Venedik'in ara sokaklarında maske satanlar, hediyelik cam eşya satan dükkanlar, restaurantların bulunduğu ara sokaklarda kalabalıkta dolaşmak biraz zor olsa da Venedik kanallarıyla, sokaklarını bağlayan köprüleriyle muhteşem bir yer. Venedik bununla da kalmıyor. Burano ve Murano adında iki adası var.Özellikle Burano adası renkgarenk muhteşem sokaklarıyla insanı fotoğraf çekmeye davet ediyor adeta.

Bologna ve Siena gibi şehirlerde güzel ama. İtalya denilince Roma ve Floransa'da daha çok vakit geçirmenizi öneriyorum. Roma'da tarihi yapılar birbirine çok yakın. Vatikan sarayı, Coleium, Belediye binası, Aşk Çeşmesi, İspanyol merdivenleri birbirlerine çok yakın. Toplu taşıma ile roma'da bir çok yere gidebiliyorsunuz.Günlük sınırsız Otobüs,Metro bileti 7 euro.

Floransa Rönesansın doruk noktası. muhteşem eserler. Bir müzede geziyormuş gibi hissediyorsunuz. Turist kalabalığını unutturuyor o muhteşem eserler.

Klasik İtalya turu yaptım bu seyahatimde. Como-Lugano dışında ekstra tur satın almadım. Ekstra turların gereğinden fazla fiyat verilmesi ve bu turların hızlı hızlı sadece yapılmak için gezdirilmesinden dolayı rahat gezip sokaklarda kaybolamayacağımı baştan anladım.İtalya'da her yere toplu taşıma var.Sizi bir kavşağa bıraksalarda korkmayın iletişim kurun ulaşırsınız gideceğiniz yere mutlaka.Mesela Bologna'ya tur 25 euroya götürüyor. Ben toplu ulaşımla 6 euroya gidip rahat rahat dolaşıp beni bıraktığı yere gelebiliyorum. Artık siz hesap edin.

Turu özetlersem İtalya tarihiyle ön plana çıkan çok güzel bir ülke. En çok Colesium'u ve Venedik kanallarında gezmeyi sevdim. Floransa da var tabi. Yolunuz İtalya'ya düşsün çok beğeneceksiniz;)

Milano The Galleria Vittorio Emanuele

Lugano gölü İsviçre

Como Gölü

Venedik

Venedik San Marco meydanı

Venedik geleneksel maske karnavalıyla ünlü

Burano adası

Bologna 

Bologna tarihi meydan

Floransa

Floransa

Cennet Cehennem kapısı Floransa

Floransa

Siena meydanı


Vatikan Sarayı


Roma

Roma


Aşk çeşmesi

Aşk Çeşmesi

İspanyol Merdivenleri

Colesium






Yorumlar

Popüler Yayınlar