Kıyıköy'de "Gelincik zamanı"

İstanbul'da bardaktan boşalırcasına yağmur yağıyordu. Birlikte geziye çıktığımız arkadaşlarımızda endişe vardı burada da yağarsa aynı yağmur, fotoğraf çekemezsek diye sorular yolda giderken bile devam ediyordu. Bende hava değişkendir bekleyin en azından temiz hava soluyacağız yağmurluda olsa diyerek sakinleştirmeye çalışıyorum. Yol boyu bu tedirginlik sürdü.

Kıyıköy'e ulaştığımızda Yüce Yaratıcı sesisimizi duymuşcasına parçalı bulutlu güneşli bir hava karşıladı bizi Kıyıköy'de.Kartal Çay bahçesinde ki manzarayı görünce adeta büyülendik.Kıvrımlı akarak denize akan dere, muhteşem kumsal, yeşil tepeler ile Kıyıköy beklentilerimizin üstünde bir güzellik sunmuştu.

Arnika Tur'dan rehber Erol bey eşliğinde, 2,5 saatlik süren yürüyüşümüz muhteşemdi tek kelimeyle. Mevsim olarak tarihi bilerek seçmiştim 'Gelincik Zamanı' Kıyıköy'e gitmek istiyordum. Kırlarda gelincik tarlası ararken çeşit çeşit bitkilerin insanı sarhoş eden kokusunu kelimelerle anlatmak olanaksız. Doğa resmen bir festivel sunuyordu bize. İstanbul'a sadece 2 saat mesafede böyle bir güzelliğin olması harika birşey.

Yürüyüşümüz boyunca mangal kömürü yapan ustalara, bu bölgede yaygın olan manda sürülerine rastladık.Manda yoğurdunu da aldık tadı nefisti:)  Harika bir kumsalı var Kıyıköy'ün yazın kalabalık olduğunu tahmin edebiliyorum.Bizim gittiğimiz tarihte deniz suyu henüz ısınmamıştı.Bu nedenle giremedik:(

Kıyıköy'de kamp yapmak içinde bir çok alan var. Ayrıca bir çok pansiyon da mevcut.

Gezinin en keyifli anlarından biri Gelincik tarlasına vardığımızda yaşadığımız mutluluktu.Herkes kendini tarlaya attı fotoğraflar çekildi. İlk başta yaşanan tatlı telaş yerini Bahar sarhoşluğuna bıraktı.

Kıyıköy her mevsim gidilecek bir yer, fakat Mayıs ayı ortası giderseniz çok daha doğanın tadını ve baharın coşkusunu yaşayabilirsiniz.

İyi gezmeler..
Gelincik tarlası
Kıyıköy'de gelincik zamanı
Kartal çay bahçesinden Kıyıköy'ün görünümü

Kıyıköy'ün geçim kaynağı  ağırlıklı olarak  Balıkçılık 

Birbirinden farklı bitkilerin salgıladığı kokuyu tarif etmek olanaksız muhteşemdi..

Kıyıköy'ün muhteşem bir florası var

Kıyıköy ormanlık bir bölge olduğu için odun kömürü de üretiliyor

Bu gezi ertesi günü SOMA faciası yaşandı. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet yakınlarına ve tüm ülkemize başsağlığı diliyorum.:(

Yürüyüş boyunca ilginç süprizler oldu bu sevimli dana gibi:)

Mandacılık da önemli bir geçim kaynağı Kıyıköy'de. Giderseniz manda yoğurdu,tereyağı alma imkanınız var.

Mandalar suyu pek seviyorlar.

Resim yazısı ekle

Kıyıköy sahili yazın kalabalığına hazırlanıyor.

Kıyıköy sahiline akan tatlı su.

Kıyıköy sahili

Kıyıköy sahiline tepeden bakış.

Kıyıköy sahili sulak bir bölge.

Nehirde deniz bisikletiyle de gezilebilir.

Sokak köpekleri şirin kasabaların olmazsa olmazı.

Tarihi Kıyıköy evleri ve çarşısı,



Yorumlar

Popüler Yayınlar