Huzur veren fotoğraflar

Günbatımı fotoğrafları, fotoğraf çeken hemen herkesin hoşuna giden çekerken büyük keyif aldığı anlardır. Güneşin güne veda etmeden önceki resitalidir adeta. Atmosferde bulunan partiküller , bulutlar güneş ışığının gittikçe kızıllaşması gökyüzünde bir şölen halinde ışık oyunları oluşur.
Daha çok romantizimle alınır günbatımı, teraslarda yada sahillerde akşam yemeklerine eşlik eder.Sevda sözcüklerine , buluşmalara , çiftlerin birbirlerine daha yakınlaşmasına vesile olur günbatımı. Yaz aylarında daha bir güzel olur, kış aylarında bulutlu gökyüzü, soğuk hava nedeniyle pek keyfi çıkarılmaz günbatımı 'an' larının.
Günbatımı fotoğraflamak için şehirin içindeysem binaların teras katlarına çıkarım genelde.Tabi izin alarak.Yada sahilleri tercih ederim.Güneşin hangi mevsimde nerede battığını özellikle İstanbul'da ki çekimlerimde dikkat ederim.Benzer görüntüler gün doğarkende çekilebilir fakat sabah erken saat ve havanın mevsimine göre serin yada soğuk olması , yada uykusuzluk gibi detaylar fotoğraf çekmeyi biraz daha günbatımına göre zor kılar.
Günbatımı manzarasının insana huzur verici bir etkisi var bu yadsınamaz. Bu huzur verici 'an' ları değerlendirmek için özellikle manzarayı izleyeceğiniz yerlere gitmenizi tavsiye ederim. Arada sırada kendinize bir iyilik yapın sizi ruhen iyi gelecek böyle bir güzelliği sadece fotoğraflarda izlemekte kalmayın.




Beyoğlun , Tünel meydanın da gölge ışık oyunlarının görüntüsü muazzamdı.


Haliç'in günbatımında ki görüntüsüne bulutlar büyüleyici bir güzellik katıyor.


Günbatımında Kilyos kumsalı altın rengine bürünüyor.Bir kız çocuğuna ise kuma isim yazarak bu muhteşem  'an' ın tadını çıkarıyor.


Eminönü Yeni Cami ve Süleymaniye caminin görüntüsü söyleyecek fazla söze gerek yok..


Yeşilköy sahili, ufukta Atatürk havalimanından kalkan bir uçak istanbul'un dinamizmini gösteriyor.


Bulutsuz günbatımı bana biraz sıradan gelir.Bulutlar bu fotoğrafta manzaranın güzelliğini taçlandırmış


Bozcaada'nın olmazsa olmazı  günbatımını izlemek .


Balıkçılar ağlarını toplarken Yeşilköy sahilinde vizörüme bu şekilde yansıdı.


Haliç, günbatımı fotoğrafları çekmeyi en çok keyif aldığım yerlerin başında geliyor.

Günbatımında Baba -oğul  fotoğrafı.


Kilyos plajı.


Yeşilköy sahilinde kumda oynayan çocuklar.

Ve benim görüntüm.Killyos sahilinde yürürken çektirmiştim:)

Yorumlar

Popüler Yayınlar